هر یک از انواع حبوبات دارای مزاج خاص به خود میباشند. به عنوان مثال طبیعت برنج سرد و خشک و طبیعت نخود گرم و تر میباشد. افراد بهتر است با توجه به طبیعت خود(گرم مزاج یا سرد مزاج بودن) بیشتر از انواع حبوباتی استفاده کنند که سازگار با مزاجشان میباشد. افراد سرد مزاج بهتر است بیشتر از نخود و لپه و … که دارای طبیعتی گرم میباشند استفاده نمایند و در صورت استفاده از حبوبات دیگر آن را با مصلحاتشان مصرف نمایند تا دچار عوارض ناشی از مصرف طولانی مدت آنها نگردند.
مواد غذایی | نوع مزاج | مصلح |
---|---|---|
برنج | سرد و خشک | زعفران، شوید، زیره سیاه |
گندم | گرم و تر | سرکه کهنه، شیرینی طبیعی |
لپه | گرم و خشک | برنج، سرکه، آبغوره |
نخود سبز | سرد و تر | آویشن، دارچین، زنجبیل |
جو دو سر | گرم و خشک | کتیرا |
جو | سرد و خشک | رازیانه، شیرینی طبیعی، انیسون |
ذرت | سرد و خشک | شیرینی طبیعی، روغن گیاهی |
عدس | سرد و خشک | مرزه، سرکه، گلپر، پونه |
لوبیا | سرد و تر | کتیرا، برنج، سرکه، آبغوره |
ماش | سرد و خشک | زیره، میخک، انارترش، سماق |
نخود | گرم و خشک | خشخاش، زیره، شوید، گلنگبین |
باقلا خشک | سرد و تر | عسل، پوست کندن |