طب ایرانی و اسلامی
مقام معظم رهبری سالهاست که به طب ایرانی اسلامی توجه ویژهای نشان داده و در سخنرانیهای خود به این موضوع مهم اشاره میکنند. ایشان در یکی از بیانات خود در مورد طب ایرانی اسلامی فرمودهاند: «ما ابنسینا داشتیم که هنوز کتابش مرجع درسی و مهم پزشکی دانشگاههای دنیاست، یا رازی را داشتیم یا دیگرانی از این قبیل را، چرا بایستی امروز به خودکفائی علمی کشور امید نبندیم؟»ایشان به کرار «سبک زندگی» را بخش اساسی و حقیقی پیشرفت و تمدنسازی اسلامی دانستهاند و یکی از راههای اجرای سبک زندگی، توجه به طب سنتی و ایرانی اسلامی است که علاوه بر پیشگیری، خود مراقبتی و درمان، موجب اصلاح و تبیین شیوههای صحیح زندگی میشود.
همچنین در بیانیه گام دوم انقلاب، به سبک زندگی اشاره کرده و فرمودند که صحبتهای زیادی در مورد سبک زندگی وجود دارد. ما در سبک زندگی ایرانی اسلامی خیلی عقب بوده و باید یک کار انقلابی، جدی و اساسی در این راستا بکنیم، رهبر معظم انقلاب به خصوص در سال 91 در جمع هیئت دولت فرمودند: «دغدغه امروز من طب ایرانی اسلامی است؛ به آن بپردازید».
متاسفانه تاکنون طب را به معنای درمان بیماری میدانستیم و با نحوه صحیح زندگی مطابق آنچه مقام معظم رهبری به عنوان «سبک زندگی» فرمودند، به پیشگیری و عدم وقوع بیماریهای روحی و جسمی کمتر پرداخته شده است. در حالی که طب واقعی باید مانع از ایجاد بیماری شود.
بحث اصلی طب، فراتر از چه چیز خوردن است. طب کامل و واقعی که مانع از ایجاد بیماری و درمان آسان آن میشود، در تمام شئون زندگی اعم از خوردن، پوشیدن، دیدن، بوییدن، ارتباطات اجتماعی و خانوادگی، رفتارها و شیوه زندگی، مدیریت، معماری، صنعت و … جاری است و برای آن برنامهریزی صحیح دارد.
چنین طبی به دلیل جامع و کلنگر بودن آن، قطعا ریشه در وحی داشته و سپس با تلاش حکما و بسط آن قابل عرضه برای مردم شده است. در برخی از روایات آمده است که ما اصل مطلب را به شما گفته و شما به دنبال فرعیات رفته و آنها را عملیاتی کنید.