انواع سبزیجات دارای مزاج مختلفی میباشد. به عنوان مثال قارچ مزاج سرد و تر میباشد. برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از مصرف زیاد آنها بهتر است انواع سبزیجات با مصلحاتشان مصرف شود.
ماده غذایی | مزاج | مصلحات |
---|---|---|
قارچ | سرد و تر | آبلیموه، آبغوره |
کاهو | سرد و تر | دارچین، هل، شاتره |
یونچه | گرم و تر | ماست |
بامیه | سرد و تر | ادویه گرم |
نعناع | گرم و خشک | کرفس، لبنیات |
پیازچه | گرم و خشک | کاسنی، هلیله زرد |
تربچه | گرم و تر | نمک، عسل، زیره خیسانده در سرکه |
رازیانه | گرم و خشک | نعناع |
شنبلیله | گرم و خشک | کاسنی |
اسفناج | سرد و تر | فلفل، دارچین، روغن گاو تازه |
برگ چغندر | گرم و خشک | خردل، آبغوره، شربت بالنگ |
پونه | گرم و خشک | آرد بلوط، رب مورد، سرکه |
ترخون | گرم و خشک | عسل، کرفس |
ترشک | سرد و خشک | شربتها، رازیانه، شکر سرخ |
تره | گرم و خشک | گشنیز، کاسنی تازه |
جعفری | گرم و خشک | بادرنجویه، کاسنی |
خرفه | سرد و تر | کرفس، نعناع، مصطکی |
رازیانه | گرم و خشک | صندل، سکنجبین |
ریواس | سرد و خشک | شربن عود، انیسون، عسل |
ریحان | گرم و خشک | نیلوفر |
شاه تره | گرم و خشک | کاسنی، هلیله |
شبدر | گرم و تر | کاسنی |
شوید | گرم و خشک | آبلیمو، آبغوره، سکنجبین ساده |
قارچ خوراکی | سرد و تر | خردل، زیتون، پونه، آویشن |
کاسنی | سرد و تر | هل، دارچین، سکنجبین |
کاهو | سرد و تر | نعناع، کرفس، زیره، هلیله |
کنگره فرنگی | گرم و خشک | ادویه گرم، سرکه، روغن زیتون |
گزنه | گرم و خشک | آب میوههای سرد، زعفران |
گشنیز | سرد و خشک | سکنجبین، آب مرغ، دارچین |
لوبیا سبز | سرد و تر | نمک، روغن زیتون، آویشن |
مرزه | سرد و خشک | عسل، سرکه، سکنجبین |