مزاج و مصلحات سبزیجات

انواع سبزیجات دارای مزاج مختلفی می‌باشد. به عنوان مثال قارچ مزاج سرد و تر می‌باشد. برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از مصرف زیاد آن‌ها بهتر است انواع سبزیجات با مصلحات‌شان مصرف شود.

ماده غذایی مزاج مصلحات
قارچ سرد و تر آبلیموه، آبغوره
کاهو سرد و تر دارچین، هل، شاتره
یونچه گرم و تر ماست
بامیه سرد و تر ادویه گرم
نعناع گرم و خشک کرفس، لبنیات
پیازچه گرم و خشک کاسنی، هلیله زرد
تربچه گرم و تر نمک، عسل، زیره خیسانده در سرکه
رازیانه گرم و خشک نعناع
شنبلیله گرم و خشک کاسنی
اسفناج سرد و تر فلفل، دارچین، روغن گاو تازه
برگ چغندر گرم و خشک خردل، آبغوره، شربت بالنگ
پونه گرم و خشک آرد بلوط، رب مورد، سرکه
ترخون گرم و خشک عسل، کرفس
ترشک سرد و خشک شربت‌ها، رازیانه، شکر سرخ
تره گرم و خشک گشنیز، کاسنی تازه
جعفری گرم و خشک بادرنجویه، کاسنی
خرفه سرد و تر کرفس، نعناع، مصطکی
رازیانه گرم و خشک صندل، سکنجبین
ریواس سرد و خشک شربن عود، انیسون، عسل
ریحان گرم و خشک نیلوفر
شاه تره گرم و خشک کاسنی، هلیله
شبدر گرم و تر کاسنی
شوید گرم و خشک آبلیمو، آبغوره، سکنجبین ساده
قارچ خوراکی سرد و تر خردل، زیتون، پونه، آویشن
کاسنی سرد و تر هل، دارچین، سکنجبین
کاهو سرد و تر نعناع، کرفس، زیره، هلیله
کنگره فرنگی گرم و خشک ادویه گرم، سرکه، روغن زیتون
گزنه گرم و خشک آب میوه‌های سرد، زعفران
گشنیز سرد و خشک سکنجبین، آب مرغ، دارچین
لوبیا سبز سرد و تر نمک، روغن زیتون، آویشن
مرزه سرد و خشک عسل، سرکه، سکنجبین