مزاج و مصلحات گوشت

انواع گوشت‌ها دارای طبیعت خاص خود می‌باشند. به عنوان مثال طبیعت گوشت گوساله سرد و تر و طبیعت گوشت بوقلمون گرم و خشک است. افراد بهتر است با توجه به طبیعت خود(سرد مزاج یا گرم مزاج بودن) از انواع گوشت‌های سازگار با مزاجشان استفاده نماید، در غیر این صورت انواع گوشت‌ها را با مصلحاتشان مصرف نمایند تا دچار عوارض ناشی از مصرف آن‌ها نگردد.

نوع گوشت نوع مزاج مصلح
گوساله سرد و تر فلفل، مرزه، زعفران، سیر، پیاز
گوسفند گرم و تر گشنیز، سماق، مرزه
مرغ محلی گرم و تر ادویه گرم، سکنجبین
انواع ماهی سرد وتر زنجبیل، زیتون، ادویه گرم
میگو گرم و تر سرکه، شربت انار، نعناع
کباب گرم و خشک ترشی‌های طبیعی، سکنجبین
بز سرد و خشک نمک، پیاز، پونه، نخود، تره، دارچین
بلدرچین گرم و خشک روغن کنجد، روغن بادام، آب انار
بوقلمون گرم و خشک گشنیز، سماق
خروس گرم و خشک سرکه، آبغوره، ادویه گرم، سکنجبین
شتر گرم و خشک جوشاندن با روغن زیتون
کبوتر گرم و خشک کاسنی، کرفس، سماق، نخود
کبک گرم و خشک ترشی‌های طبیعی، سکنجبین
گاو سرد و خشک دارچین، زنجبیل، گلپر، زیره
گنجشک گرم و خشک آب انار، آبغوره، هل، دارچین
تخم مرغ زرده گرم-سفیده سرد ادویه گرم، نمک
پاچه گرم و تر گلپر، سرکه، مرزه، دارچین
دل گرم و خشک آویشن، فلفل، گلپر، زیره
زبان گرم و تر خولنجان، مرزه، زیره
مغز سرد و تر نمک، آویشن، دارچین