کاربردهای عمومی و مزایای رژیمهای تکخوری در طب سنتی عبارتند از:
1- تخلیه سریع سموم قبلی از بدن
2- شتاب دادن درمانهای بعدی به سمت اصلاح طبعها
3- استفاده از خواص درمانی مستقل این نوع رژیمها
4- کم کردن سریع وزن در حد توان رژیم تکخوری و تعدیل و تنظیم آن
5- نقش مستقل مسهلی در برخی از موارد مثل رژیم انگور
6- کمک به پیشرفت اثرات درمانی منضج یا مسهلهای تجویز شده
7- سازگار نمودن بدن و دستگاه گوارش با تغذیه یا شرایط جدید غذایی
8- نقش منضجی در برخی از موارد مثل آش آبغوره و انگور
9- استفاده کاربردی از خواص دارویی رژیم تکخوری به منظور کمتر کردن طول دورهی درمان
10- اصلاح PH یا اسیدیته خون و محیط داخلی بدن
11- تقویت دفاع ایمنی بدن از طریق رژیمهای تکخوری
12- برخی از این رژیمها تقریبا حالت عمومی دارند، بدین معنا که به همه طبایع میتوان تجویز نمود. مثل رژیم تکخوری شیر و عسل یا مثل رژیم تکخوری آش آبغوره و …. ولی در برخی از موارد بایستی بر اساس نظر پزشك متخصص و پس از سنجیدن جوانب امر به این کار مبادرت ورزید.