امام صادق (ع) میفرمایند: «اگر مردم میدانستند در سیب چه خاصیتهایی نهفته است بیمارانشان را جز به آن مداوا نمیکردند».
همچنین ایشان میفرمایند: سیب بسیاری از بیماریها را درمان میکند و نیز یک ضرب المثل فرانسوی میگوید: اگر روزی یک سیب بخوری، طبیب را نمیبینی.
- سیب دارای فسفر، آهن، منیزیم، ویتامینهای A ،B1 ،B2 ،B3 و C میباشد.
- سیب به علت دارا بودن منیزیم مقاومت بدن را در برابر بیماریهای عفونی و سرطان زیاد میکند و با افزایش حرکات معده و روده، عمل هضم را آسان میکند.
- سیب به علت داشتن فسفر باعث تقویت بدن شده و برای کسانی که کار فکری دارند یا دچار خستگی جسمی و روحی میباشند یا مبتلا به بیخوابیهای پی در پی هستند، بسیار مفید است.
- سیب به علت دارا بودن ویتامینهای B، A و C برای تقویت چشم، مخاطها، پوست، مو و ناخن مفید است.
- سیب بهترین داروی تصفیهکننده خون است، لذا خوردن سیب در صبح ناشتا توصیه شده است.
- سیب در درمان خونریزی بینی موثر است، چه امام موسی کاظم (ع) میفرمایند: خوردن سیب خون آمدن از بینی را معالجه میکند.
- برای درمان بیخوابی بهتر است قبل از خواب یک سیب بخورید یا یک استکان آب سیب میل کنید.
- سیب برای رفع بوی بد دهان مفید است، برای این کار یک سیب را در دهان خوب بجوید و بخورید. همچنین سیب مسواک طبیعی و بهترین چیزی است که دندان را سالم و دهان را ضدعفونی میکند.
- سیب برای درمان التهاب حنجره و گلو درد مفید است.
- خوردن و بوییدن سیب فرحبخش، تقویتکننده قلب، حافظه و کبد است.
- سیب در درمان خفقان و تنگی تنفس مؤثر است.
- خوردن سیب برای درمان خونریزی لثه مفید است.
- سیب میوهای است که فکر را تقویت میکند.
- سیب تب بر بسیار خوبی است. امام صادق (ع) میفرمایند: برای بیماران تبدار، سیب بهترین درمان است.
- سیب اشتها آور است.
- سیب قلب را تقویت میکند و معده را پاکیزه میگرداند. امام علی (ع) میفرمایند: سیب معده را دباغی (پاکیزه) میکند. مبتلایان به زخم معده که نمیتوانند میوهی خام بخورند، به آسانی میتوانند سیب را رنده کرده و میل نمایند.
- سیب برای اختلالات کبد مفید است.
- خوردن سیب با پوست برای تنبلی کبد و روده مفید است. زیرا پوست سیب دارای ویتامینهای زیادی است و 5 برابر سیب ویتامین دارد.
- جوشاندهی پوست سیب بهترین درمان برای روماتیسم و نقرس است.
- سیب سموم بدن بخصوص اسیداوریک را دفع میکند و در نتیجه درمان خوبی برای مبتلایان به نقرس است.
- سیب برای درمان امراض کلیه مفید است.
- سیب کلسترول خون (چربی بد) را کاهش میدهد.
- سیب در درمان امراض حصبه، اسهال خونی و ورم روده بسیار مفید است.
- پالودهی سیب برای اسهال بسیار نافع است. سیب خام رنده شده نتایج خوبی در درمان اسهال کودکان دارد.
- خوردن آب سیب اطفال و شیر خواران را صبور میکند. همچنین آب سیب معدهی اطفال و شیرخواران را از سموم و میکروب پاک میسازد.
- جوشاندهی سیب دردهای بحرانی انواع رماتیسم را کاهش میدهد. به این منظور باید 2 تا 3 عدد سیب را با پوست تکه تکه کنید و در یک لیتر آب (معادل 4 لیوان)، 10 الی 15 دقیقه جوشانده و سپس 10 دقیقه دم بکشد و هر روز دو بار بعد از غذا و هر بار یک فنجان از این جوشانده میل شود.
- جوشانده سیب داروی مؤثری برای معالجهی سرفه، زکام و عوارض سرماخوردگی است.
- سیب خام رنده شده نتایج خوبی در معالجه دل بهم خوردگی، پیچش دل، استفراغ، کوه گرفتگی و دریا زدگی دارد. همچنین سیب خام رنده شده در درمان ویار زنان آبستن اثر بسیار خوبی دارد.
- سیب داروی ضد سرطان است.
تذکرات:
- از پوست کندن سیب باید خودداری نمود، زیرا پوست سیب 5 برابر بیشتر از خود سیب دارای مواد غذایی است که به هضم سیب نیز کمک میکند.
- خوردن زیاد سیب ترش شجاعت را از بین میبرد، ترس را زیاد میکند، حافظه را ضعیف و فراموشی به بار میآورد.
منابع:
دانشنامهی طب اهل بیت (ع)
درمان گیاهی در کلام معصومین (ع)
دانشنامهی احادیث پزشکی
تغذیه در طب ایرانی – اسلامی
فرهنگ درمان طبیعی بیماریها
خواص میوههای خوراکی (میوه درمانی)